Dziekuje serdecznie za wplate zaliczek. Jednoczesnie informuje ze pozostala czesc kwoty (270 pln) nalezy wplacic do konca czerwca. Dodatkowo osoby zdecydowane na nocleg na lodzi beda na miejscu doplacaly po 15 pln za kazda noc.
pozdrawiam
(Tak mi pasuje w tym dziale)
Otóż w aktualnym wydaniu Angory - 14/2009 jest (ciekawy moim zdaniem) artykuł/ rozmowa z Henrykiem Mąką o kontrowersjach wokół "Stobena", "Goi" i "Gustlofa"
Bardzo prosze o podeslanie na PW lub maila...
A tak swoja droga to jak ktos ma cos ciekawego na temat wrakow to bardzo prosze dawac znac... moze kiedys nawet doczekamy sie na forum malego dzialu na temat wrakow
Widzialem zdjecia podwodne z tego wraku, ktore zrobil Tomek Stachura Opowiadal tez historie identyfikacji... Co do samego wraku, to mowil ze malo ciekawy, bo przed zatonieciem plonal ponad dobe i na dnie jest tylko kupa poskrecanych blach....
ps dzieki za pdf'a a swoja droga to widzialem program na ten temat na National Geographic
Polecam tez cykl programow na kanale Planete "Zatopione okrety" (dzis o 14 30 i w sobote o 12 15) oraz "Wraki Morza Czerwonego" (dzis o 20 15)
pozdrawiam
O kurczę... chyba mam planet... Ale przeciez nie o takiej godzinie! :) A nagrywać nie lubię :(
A propos, Tomku F., czy hasło "Planet" jakoś Ci się przez przypadek nie kojarzy?...
Cumujemy w Helu
Co do nurkowan wszystko bedzie zalezec od pogody...
Tak jak pisalem w planach jest dwa razy otwarte morze i raz zatoka.
Jak wszystko pojdzie ok, to zobaczymy Christe, Vernona, Poglebiarke, Tankowca, K18 i Slazaka.
Jak nie, to bedziemy zwiedzac fokarium, bunkry i okoliczne knajpy... Tez bedzie fajnie
No pieknie tak jak myslalem nikt nie wplacil W takim razie czekam z wplatami do piatku (10 07) a pozniej Ci ktorzy nie wplaca zostana skresleni a ja zaczynam zbierac nowa ekipe...
Do tego pojawil sie nowy plan nurkowy; wyplywamy z portu Hel, nastepnie dwa nury na otwartym morzu i zawijamy do portu Wladyslawowo. Drugiego dnia dwa nury na otwartym morzu i zawijamy do portu Hel. Ostatni dzien to dwa nury na zatoce. Cena nie bedzie duzo wieksza, a zyskamy wiecej czasu na ladzie. Do tego o sensownej godzinie bedziemy mogli wyjechac do Krakowa. Zeby to zrealizowac potrzebne beda dwie rzeczy 1-pogoda, 2-wasze wplaty